24 Nisan 2013 Çarşamba

Karnıyarık böreği


Akşam yemeğinde hemen bir veya iki yufka ile yapabileceğiniz hem şık hem de lezzetli bir börek bu. Tabii davetlerde de göz doldurur. 
Yapılışı da bir o kadar basit. 
Malzemeler:
 2 yufka (  3 kişi için fazla fazla yetti, 12 adet çıkıyor) 
Bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir bardak suyun karıştırılması ile yapılan ıslatma suyu
İçine;  soğanın kavrulup, kıyma ve bir kaşık salça koyarak, baharatlarla da çeşnilendirdiğim  kıyma harcı,
Süslemek için domates ve biber 

Bir yufkayı ortadan ikiye katlıyor ve yarım daire şeklindeyken üçken altı parçaya bölüyorum. İki kat olduğu için her bir üçgeni sulu ve yağlı karışımla ıslatıyorum ve iç harcını koyup sigara böreği sarar gibi sarıyorum.  
Tüm sarma işlemi bitince de orta kısımlarından keskin bir bıçak ile kesiyor ve üzerine bir dilim domates ve biber yerleştiriyor , yumurta sarısı sürerek  fırınlıyorum. 
Afiyetler olsun... 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets