9 Nisan 2013 Salı

Bezelye yemeği

Taze bezelyeler çıktı ya  süper bir şey bu. Bayılırım çünkü bezelyeye...
Özellikle iri taneli olanlarına...
1 kg bezelye
150 gr kıyma veya 200 gr et
1 havuç
1 soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
zeytinyağı
yarım demet üzeri için dereotu
Yapılışı:
Zeytin yağında yemeklik küp doğradığım soğanları kavuruyor ve içine kıymayı ekliyorum. Kıyma ve soğan kavrulunca domates ve salçayı da ekleyip pişirmeye devam ediyorum.  karışıma havuçlar ve bezelyeler de ekleniyor ve üzerine çıkacak kadar su ile pişiriyorum. Pişen bezelye yemeğine dereotu serpip servis yapıyorum. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets