Malzemeler :
4 kişi için
8 parça tavuk kalça ( kemikleri çıkartılmış ve olabildiğince küçük küp şeklinde doğranmış)
2 orta boy domates ( Küp doğranmış )
6 adet sivri biber (İnce doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası acı
Tuz
Karabiber
Kekik
bir tutam sarımsak tozu
Zeytinyağı
Yapılışı:
But bölgesi daha yağlı olduğu için lezzeti de oldukça etkiliyor. Bu sebeple hep but bölgesinden kullanıyorum.
Zeytinyağında sarımsak tozu ile birlikte tavukları kavuruyorum. Tavukların kavrulmasından sonra sırasıyla biber, domates, salçayı koyup domatesin suyu çekmesi ile baharatları ekliyorum. Dürüm için kullanılacak yeşillikleri de ayrı bir sunum tabağına koyup dürüm ekmeleri ile servis ediyorum...
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder