11 Mart 2013 Pazartesi

Tavuk tantuni

Malzemeler : 
4 kişi için 
8 parça tavuk kalça ( kemikleri çıkartılmış ve olabildiğince küçük küp şeklinde doğranmış)
2 orta boy domates ( Küp doğranmış ) 
6 adet sivri biber (İnce doğranmış) 
1 tatlı kaşığı biber salçası acı
Tuz
Karabiber
Kekik 
bir tutam sarımsak tozu 
Zeytinyağı
Yapılışı:
But bölgesi daha yağlı olduğu için lezzeti de oldukça etkiliyor. Bu sebeple hep but bölgesinden kullanıyorum.
Zeytinyağında  sarımsak tozu ile birlikte tavukları kavuruyorum. Tavukların kavrulmasından sonra sırasıyla biber, domates, salçayı koyup domatesin suyu çekmesi ile baharatları  ekliyorum. Dürüm için kullanılacak yeşillikleri de ayrı bir sunum tabağına koyup dürüm ekmeleri ile servis ediyorum... 
Afiyet olsun.. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets