20 Mart 2013 Çarşamba

Domatesli pilav


Malzemeler: 
1 büyük su bardağı baldo pirinç 
1 büyük çay bardağı domates rendesi 
1 dolu çorba kaşığı tereyağ 
tuz 
Pirinç konulan bardakta 1.5 bardak su 

Yapılışı: 
Pirinci yıkayıp suyunu süzüyorum. Pilav tenceresinde tereyağ tuz ve domatesi kavuruyorum. Domates suyunu biraz çekince ve toparlanınca pirinci ekliyor ve kısa bir süre kavuruyorum. Sonra suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyorum.  
Pilav suyunu çekince demlenmeye bırakıyorum ve üzerine bir temiz bez örterek hem sıcak kalmasını hem de demlenmesini sağlıyorum. Sonra servis zamanı... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets