16 Ocak 2013 Çarşamba

Muzlu Çikolatalı Pasta



Malzemeler:
Hazır pasta keki.

2 adet muz
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı dövülmüş fındık


Kaplama için:
1 paket krema
200 gr. çikolata

Islatmak için
1 bardak süt
2 çorba kaşığı  kahve likörü


Yapılışı:
Kremayı ısıtıyorum. İçine çikolataları koyup eritiyor ve devamlı karıştırarak bir ganaj oluşturuyorum. Bunu içinde de dışında kullanacağım.
Pandispanya  keki bir kalıp ile daire şeklinde  kesiyorum. Her bir parçayı bir bardak süt ve likör ile ıslatıyorum.

Islanmış olan bir yuvarlağa krema sürüyor  biraz damla çikolata serpiştiriyorum. Bunun üzerine bir kek yuvarlağı daha koyuyorum. aynı şekilde tekrar krema sürüp muzları yerleştiriyor ve üzerini bir yuvarlak kek ile kapatıyorum. Üzerine ve kenarlarına düzgünce ganaj sürüp fındık veya pasta süsleri  ile süslüyorum. Pastanızı isterseniz pastabanı bütün halde kullanarak da yapabilirsiniz. Yaratıcılık tamamen size ve vaktinize kalmış....

Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets