26 Aralık 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Yer Elması

Malzemeler:
1 kg Yer elması
1 çay bardağı pirinç
1 adet Soğan
Tuz, 1  çorba kaşığı şeker
Üzeri için dereotu
Zeytinyağı
Yapılışı:
Yer elmalarını soyup temizledikten sonra uygun ebattaki bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanı, yer elmalarını, tuz, şeker ve zeytin yağını koyuyorum. Düdüklü tencerede  yarım çay bardağı su ile sadece 5 dakika pişiriyorum. Normal tencerede pişirecek ise 1 çay bardağı suda ağzı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kontrol ederek pişirilebilir. Çabuk piştiği ve çok su da konulmadığı için kontrol etmenizde yarar vardır.
Sevgiyle ve afiyetle tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets