30 Aralık 2012 Pazar

MUHAMMARA


Sevgili eniştemin görevi nedeniyle ablam da bir süre İskenderun'da yaşadı.Bu dönemde de o bölgenin zengin mutfağıyla tanıştı. Sonra da bizim tanışmamız gerçekleşti.
Bu mutfağın bize geçen en güzel yiyeceğidir belki muhammara. Yörede birkaç malzeme daha var içine koyulan ama her Türk gibi  ablam da imalat fazlası gördüğü şeyleri çıkartmış!
Ablamdan öğrendiğim bu özel karışım, farklı şehirlerde farklı isimlerle anılıyor ve içeriklerinde de ufak oynamalar var.
Piyasadaki hazır satılan ürünleri de denedikten sonra,bizim yaptığımızın, gerçekten her öğünde ve her sofrada rağbet gördüğünü deneyimledik.

İçine ceviz giren şeylerin kötü olduğunu da görmedim bu güne kadar !

Malzemeler:
2 çorba kaşığı acı biber salçası ( Antep ev tipi ) Biber salçası çok önemli, piyasadaki ev tipi yazan yoğun biber saşçası kullnılırsa daha güzel olacaktır.
1 çorba kaşığı domates salçası
1 küçük baş soğan
1 küçük boy domates
Biber salçasının tuzuna bağlı olarak tuz.
8 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Bir tutam kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
Soğan ve sarımsaklar robotta doğranır. İçine diğer tüm malzemeler de konur ve robotta tekrar döndürülür.
Karışımın içine 1 su bardağı ceviz de eklenip çok kısa bir süre robotta döndürülerek cevizlerin çok parçalanmaması sağlanır. Servisten önce buzdolabında dinlendirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets