27 Aralık 2012 Perşembe
Havuçlu Kabak Şahane
Malzemeler:
3 Adet orta boy kabak,
5 Adet orta boy havuç,
1 su bardağı ceviz,
1 su bardağı süzme yoğurt,
2 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz.
Yapılışı:
Kabakları ve havuçları rendeleyerek zeytin yağında tuzu da ekleyerek kısık ateşte hiç su koymadan pişmeye alıyorum.
Tencere kapağı kapalı olursa su koymanıza da gerek kalmayacaktır.
Pişen havuç ve kabaklar soğuduktan sonra yoğurt ve cevizler ekleniyor. Servise hazır!
Yılbaşının da yaklaştığı şu günlerde "Kabak - Havuç Şahane" sofranızda güzel bir meze olarak yerini alacaktır. Ayrıca yaz ve kış her zaman davet sofralarında da vazgeçilmeziniz olacaktır.
Sevgiyle kalın....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder