2 tavuk kalçası kemiksiz
1 su bardağı mantar
1 kırmızı biber
2 sivri biber
2 yufka
1 su bardağı rendelenmiş kaşar (İsteğe bağlı)
Tuz
karabiber
Islatmak için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Tavukları minik minik doğruyorum ve sotelemeye başlıyorum. Rengi dönünce içine mantarları ve biberleri ekleyip bir süre da kavuruyor ve pişmesini sağlıyorum.
Tuzunu ve karabiberini koyup soğumaya alıyorum.
Yufkaları üst üste koyup dörde bölüyorum.
Her bir çeyreğin arasındaki katı ıslattıktan sonra aşağıdaki gibi katlıyor ve içine harç koyuyorum.
Sonra fırın ile buluşturup kızardığında sofraya alıyorum.
Servis zamanı ve afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder