Malzemeler:
4 bağ semizotu
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 domates
1 avuç pirinç
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
Semizotlarını yıkayıp kalın saplarını ayıkladıktan sonra sularının süzülmesi için kenarda bekletiyorum. Tencerede soğanı kavurup içine domates ve salçayı koyarak bir süre daha pişiriyorum. Sonra semizotlarını küçük doğrayarak tencereye koyuyorum. Tencerenin altını kısıp kapağını kapatıyorum. Birkaç dakika içinde suyunu saldıktan sonra kapağı ve ocağın altını açarak üzerine pirinçleri koyup tuz ve karabiber de ekleyerek pişirmeye devam ediyorum. Suyunu çekene kadar pişiriyorum. yoğurt ile servis ediyorum. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder