Meksika'nın muhteşem lezzeti. Daha önceleri hep tavuklusunu yapmıştım ama bu sefer yaptığımda antrikot kullandım. Oğlum ve eşim nefis olduğunu söyledi. Yapılışı da çok kolay aslında. İki aşamada pişiriyorum. Birinci aşama iç malzemesi, ikinci aşama tortilla ekmeği ile iç malzemesinin buluşması...
Malzemeler:
Kaç kişi için yapılacak ise her bir kişi için 1 dilim antrikot ve 1 tortilla ekmeği ( ben iki kişi için yaptım)
1 jülyen doğranmış soğan
1 kapya vweya california biberi
2 sivri biber
1 havuç
tuz,
karabiber,
Kimyon,
Muskat
1 tatlı kaşığı soya sosu
zeytinyağı
İsteğe bağlı miktar acı biber
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Soğanı karamelize edip içine ince şerit olarak kesilmiş etleri ekleyip soteliyorum ve sebzeleri de ekliyorum.
Hepsi sotelendikten ayrı bir yağlanmış tavada tortilla ekmeğini ısıtıp yarısına kaşar rendesi koyuyor ve karışımın yarısını kaşarın üzerine yayıyorum. Karışımın üzerine yine kaşar serpiyorum ve tortillanın diğer yarısını kapatıyorum. Oluşan yarım daireyi arkalı önlü kısa bir süre pişiriyorum. Kaşar eriyince iç malzemesini tutuyor. ( Aslında kaşar yerine hamburger peynirlerinden kullanmak daha doğru olacaktır ancak bende yoktu kaşar ile de fena olmadı)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder