21 Nisan 2013 Pazar

Zeytinyağlı iç bakla

İç bakla mevsimi ile birlikte ben de yapmadan edemedim.
Malzemeler:
1/2 kg iç bakla
1 soğan
1 tatlı kaşığı un
 tuz
 Zeytinyağı
1 çorba kaşığı ( silme ) toz şeker
Üzeri için dereotu
Yapılışı:
Her zamanki gibi düdüklü tencerede yaptım. Daha önce de söylediğim gibi zeytinyağlılar düdüklü tencerede çok daha lezzetli oluyor.
Soğanı zeytinyağında kavuruyorum. Sonra unu koyup iç baklaları da içine atıyorum. Tuz ve şekeri de ekleyip sıcak su koyarak tencereyi kapatıyorum. Çok kısa bir süre sonra pişiyor ve soğuduğunda dereotu ile süsleyerek servis yapıyorum.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets