Malzemeler: 6 kişilik
Kişi sayısı kadar ince dövülmüş göğüs tavuk eti
1 su bardağı ince kıyılmış mantar
1 soğan
Tuz, karabiber
zeytinyağı
Tavuk eti kadar közlenmiş kırmızı biber
Pilav için;
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Pilav tenceresine tereyağ koyup içine bulgurları koyuyor ve bir süre kavuruyorum. Sonra tavuk suyunu ekleyip tuz ve bir su bardağı haşlanmış mercimeği de ekleyip pişmeye bırakıyorum. Suyunu çekince tencerenin altını kapatıyor ve demlenmeye bırakıyorum.
Soğanı jülyen kesip mantar ile soteliyorum. Tezgah üzerine serdiğim folyoya tavuk göğsünü koyup üzerine önce közlenmiş biberi koyuyor, onun üzerine de mantar soteyi koyup rulo olarak sarıyorum. Folyo sarmama yardımcı oluyor ve pişme sırasında açılmamasını ve rulo olarak kalmasını sağlıyor. Folyonun iki ucunu şeker paketi gibi burarak düğümlüyorum.
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra buharlı pişiricide pişiriyorum. ( Bir tencereye su koyup bu folyoları su içinde de pişirebilirsiniz.)
Son olarak pilav ile haşlanmış bu tavuk rulolarını bir servis tabağında buluşturmak kalıyor. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder