7 Mart 2013 Perşembe

Erik reçeli



Malzemeler:
1/2 kilo angelik eriği
1 kgdan 1 bardak eksik şeker
Birkaç damla limon suyu
5 adet karanfil
4 adet kakule
Yapılışı:
Erikleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkardım ve dilimledim. Tencereye su koymadan üzerine şeker ile bıraktım ve kısık ateşte şekerin erimesini sağlıyorum. Sonra ocağın altını biraz açıyor ve meyvenin pişmesini sağlıyorum. Bu aşamada bir bardak kadar su ilave ediyorum. Reçel kıvamını alınca içine birkaç damla limon sıkıp pişmeyi sonlandırıyorum. Kakulenin ve karanfilin uyumuna şaşıracaksınız . İnanılmaz bir tat oluyor....
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets