27 Şubat 2013 Çarşamba

Patates hamuru

Malzemeler:
3  adet patates
Aldığı kadar un
2 yumurta
Tuz
İçi için :
200 gr. Kıyma
1 soğan
Bir tutam maydanoz
Bir çay bardağı ceviz
Karabiber, tuz

Yapılışı:
Patatesi haşladıktan sonra eziyorum ve içine tuz, yumurta koyup aldığı kadar un ekleyerek bir hamur yapıyorum.
Ayrı bir yerde iç malzemelerini hazırlıyorum. Soğanı ve kıymayı kavurup içine tuz, karabiber ve cevizi ekleyerek pişirip en son maydanozu ekliyorum.
Hamurdan parçalar alıp elimde açıyor ve iç malzemesinden koyup kapatıyorum. Kızgın yağda kızartarak servis yapıyorum. Severek yemeniz dileğiyle afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets