Malzemeler:
Pilav için :
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz
Tavuk için:
1/2 kg tavuk kuşbaşı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı sarımsak tozu veya taze sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
Yapılışı :
Pilav tenceresine yağı koyup arpa şehriyeleri koyuyor ve rengi değişene kadar kavuruyorum. Sonra tuz ve suyunu koyup kısık ateşte pişiriyorum.
Bu arada başka bir tencerede zeytinyağına sarımsakları ekleyip tavukları kavurmaya başlıyorum. Tavuklar suyunu salıp çektikten hemen sonra tüm baharatları da ekleyip kapatıyorum.
Sonra iki lezzeti aynı tabakta buluşturuyor ve sunuyorum. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder