14 Ocak 2013 Pazartesi
Yemişli brüksel lahanası salatası
Brüksel lahanası benim çok tercih etmediğim bir lezzet.
Geçmiş günlerden birinde bir televizyon programında gördüğüm tarifi kendime göre düzenleyerek yaptım ve çok beğenildi.
Hiç olmazsa kış günlerindeki vitamin katkısı dolayısıyla sıkça tüketilmeli bence ...
Malzemeler:
Yarım kg brüksel lahanası
1 demet taze soğan
Nar ekşisi
1 Limon suyu
Zeytinyağı
2 çorba kaşığı çekirdek içi
2 avuç dövülmüş fındık
Yapılışı:
Lahanaları sadece 3 dakika kaynar suda bekletiyorum. Çıkartıp soğuk suya alıyorum. Suyunu süzüp ince ince kıyıyorum. Taze soğanları içine doğruyorum. Tuzunu koyup limon ve nar ekşisi ekliyorum. Zeytin yağını da ekleyip hafifçe ovalayarak karıştırıyorum. Yemişleri tavada ısıtıyorum ve sonra üzerine döküyorum.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder