15 Eylül 2014 Pazartesi

Arabaşı çorbası

Özellikle soğuk kış aylarında acılığı ve doyuruculuğu ile içinizi ısıtacak bir çorba bu, tabii acı seviyorsanız. 

Malzemeler : 
1 adet Tavuk göğüsü 
1.5 lt. tavuk suyu 
3 tepeleme çorba kaşığı un 
2 çorba kaşığı acı biber salçası ( acı istenilmez ise tatlı biber salçası da koyabilirsiniz) 
1 çorba kaşığı domates salçası 
Tuz 
Kırmızı biber 
Tereyağ 
Yapılışı:
Unu ve salçayı  tereyağ ile kavuruyorum. Sonra üzerine azar azar tavuk suyunu ekliyor ve koyulaşana kadar devamlı karıştırarak pişiriyorum. Bu arada didiklenmiş tavuk göğüs etini  ve son olarak tuzunu ekliyorum. Afiyet olsun.... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BlogOkulu Gadgets